Връщане

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

Клиентът има право, съгласно чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, да се откаже от получената стока във срок от 14 (четиринадесет) работни дни от дата на получаване на стоката, като са спазени следните условия:

  1. Запазен добър търговски вид – оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена и продуктът не трябва да бъде употребяван.
  2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба
  3. Запазена оригинална опаковка и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
  4. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.
  5. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на Kлиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми се извършва чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок от 14 работни дни!

В този случай заплатените суми от Клиента ще му бъдат възстановени с банков превод, не по-късно от 20 работни дни, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55, ал.6 от Закона за защита на потребителите.

В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на даден продукт, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули със същото качество и цена.

Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на Клиента. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на Клиента и в двете посоки, и са съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

*При разлика в цените на заменените продукти:
– Ако цената на стария продукт е по-висока от тази на новия, разликата ще бъде отразена във Вашия потребителски акаунт и при следваща заявка от този профил, сумата ще Ви бъде приспадната, без да е нужно допълнително да ни уведомявате!
– Ако цената на стария продукт е по-ниска от тази на новия, ще трябва да заплатите разликата, което може да стане с начисляване на допълнителен платеж при доставката.

За да направите заявка за връщане/замяна на закупения от Вас продукт можете да се обърнете към нашите консултанти в онлайн магазина, които ще Ви насочат към сходни на нужния Ви артикул и/или съответно ще Ви съдействат по всички въпроси които имате към нас! Желателно е предварително да разполагате с номер на поръчката си и артикулен номер на продукта, който желаете да обсъдим!

Право на рекламация
Всеки Клиент има право на рекламация съгласно чл.119 от ЗЗП.
Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат уважени. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Клиентът има право на рекламация при:

  1. констатирани липси;
  2. дефекти на стоката;
  3. несъответствие с обявената търговска марка.

Трябва да ни изпратите имейл с който да ни уведомите за рекламацията и/или връщането на продуктът.
При предявяване на рекламация, Клиентът може да претендира за:

– заменяне на стоката с нова;
– отбив от цената.

Според чл. 114 (2) Клиентът не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

Рекламации при несъответствие на стоката с договорения модел или при установен фабричен дефект можете да предявявате, като ни пишете на rosedivine.sales@gmail.com или ни позвъните на+359 888 68 68 55

В такъв случай продукта ще бъде заменен, а ако това е невъзможно, то тогава покупната му стойност ще бъде възстановенa, като транспортните разходи и в двете посоки се поемат от нас.
Становище по предявената рекламация ще получите на имейл адреса си в срок до 10 работни дни. Максималният срок за удовлетворяване на основателна рекламация е 30 работни дни.

 

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ
НАШЕТО СЕМЕЙСТВО

Абонирайте се
за бюлетина ни

За да не пропускате нашите специални

предложения и отстъпки